Vill ni boka mig?

En Hälsingesaga

Detta är en EN-Timmes folkmusik och berättar föreställning. Berättelsen är en historia om en piga från Delsbo och hennes kärlekshistoria. Den utspelar sig på en Hälsingegård år 1859 - det året då järnvägen kom till Hälsingland. Historien fungerar som en ram för en rad folksånger och flöjtlåtar från Hälsingland - mestadels efter traditionsbäraren Karin Grellsson från Delsbo.

 

Viskonsert

Jag sjunger traditionella svenska folkvisor utan ackompanjemang. På det sättet bjuder jag på sjungna sagor och tidsresor. Folk kan lyssna på historier och lära sig även lite historia.

Vill ni att jag sjunger på bröllop eller dop? Har ni en marknad eller utställning som ni önsker er lite kultur och finsång till? Eller vill ni ordna ett musikkafé?

 

Trall till dans

Men också och lika bra sjunger jag till dans. Då är det en blandning av olika sorts polskor, vals, schottisar och kanske lite gangar.

Stor sväng med bara röst är det som gäller.

 

Kurs

Kurserna och Workshops kan ha många olika teman. Det är bara rolig att gräva in sig i ett tema och få fram nåt riktig bra med en grupp entusiastiska elever.

Ni kan få kurs i grupp eller enskild.

 

Några exempel på kursinnehåll:

Visor   
jag lär ut en massa visor ur mitt repertoar

Trall till dans   
jag lär ut några traller och med gruppen utforskas hur den blir som mest svängig

Visor efter en enstaka traditionsbärare från Sverige    
inklusive bakrundsinfo t ex Karin Grellsson från Delsbo eller Dansar Edvard Jonsson från Malung

särskilda visor  
Kärleksvisor, Vallvisor, Supvisor, Sjömansvisor mm